Din lokale renholdspartner
meny
lukk Close
Wave Wave

Ta kontakt med oss i dag! Close

Jeg ønsker tilbud på
Rengjøring
Kantine
Vaktmester
Handyman
Jeg er jobbsøker
Send
Array ( [0] => http://crystalfacility.no/nyheter/hvordan-kan-vi-unnga-omgangsyken )

Hvordan kan vi unngå omgangsyken?

Publisert dato: 07.11.2016
Hvordan kan vi unngå omgangsyken?

Vi i Crystal Facility AS har satt i gang en kampanje som retter seg mot barnehager. Med ekstra fokus rundt det med renhold i barnehage har vi et mål om å minske sykefravær for både personalet, barna og de foresatte.

Hver høst utfordres mange hjem pga omgangsyken. Med økt fokus på daglig renhold og informasjon ønsker vi å bidra til mindre sykefravær, økt trivsel og stabile læringsforhold til personalet og barna i barnehagen.

Hvordan kan vi forebygge omgangsyken? Det er det dette innlegget fokuserer på.

Vi har den siste tiden delt flere tips til økt trivsel og mindre sykefravær i barnehager her på bloggen. Du kan lese de ulike innleggene med ulike tips HER og HER.Folkehelseinstituttet har skrevet en lengre artikkel som vi deler noen utdrag av her. 

Håndhygiene og bruk av desinfeksjonsmidler

Barn og ansatte i barnehagen bør gjennomføre håndhygiene før de spiser og lager mat og etter toalettbesøk. Ansatte gjennomfører i tillegg håndhygiene etter bleieskift og stell, og etter tørking av snørr og andre sekreter. Er hendene synlig skitne gjennomføres håndhygiene ved å vaske hendene med flytende såpe og rennende lunkent vann. Barna tørker seg deretter med engangs papirhåndklær eller de bruker et egen håndkle som de ikke deler med andre. Er hendene ikke synlig skitne, kan barn og ansatte gjennomføre håndhygiene ved å bruke et alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel i stedet for håndvask. Alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel kan også brukes i tillegg til håndvask etter gjennomført håndvask med såpe og vann og etter at hendene er tørket. Nyere studier har vist alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel har lite effekt på norovirus.

Norovirusinfeksjon

Smitterisikoen er størst mens man har symptomer med oppkast og diaré, og barn bør holdes hjemme i denne perioden. Man bør vente 48 timer etter opphør av diaré og oppkast før barnet sendes i barnehagen. Kontrollprøve ikke nødvendig. God håndhygiene er viktig for å forebygge smittespredning. Med god håndhygiene menes hyppig håndvask med såpe og rennende vann. Alkohol basert hånddesinfeksjon er ikke en erstatning for håndvask med såpe. Ved norovirusutbrudd er det spesielt viktig med den mekaniske rengjøringen med såpe og vann for å fjerne virus. Det er viktig å foreta hyppig rengjøring og desinfisering av stellebord og leker. En bør alltid bruke engangshansker ved bleieskift, og brukte hansker og bleier skal legges i lukkede plastposer før de kastes.Ønsker du hjelp til økt fokus rundt daglig renhold i din barnehage?
Vi blir gjerne med på et personalmøte eller foreldremøte hvor vi kan dele kunnskap og erfaringer rundt daglig renhold og hva det kan bety for barnehagen din.

BONUS: Mindre sykefravær blant personale, barn og foresatte = Økt trivsel.

Ta kontakt på epost kundeservice@crystalfacility.no for mer informasjon.

Kilde: Folkehelseinstituttet
 
Del dette:
Twitter Facebook Google Linkedin
Forrige sak
Tilbake til nyheter
Neste sak